Information till Equmeniakyrkan TRE och Lagmansholms församlingar

 

med anledning av Coronaviruset

 

 

Gudstjänst från Equmeniakyrkan Vårgårda ett samarbete mellan Equmeniakyrkan Vårgårda, Equmeniakyrkan TRE och Lagmansholm.

 

Du kan titta på gudstjänsten via våra YouTubekanal, då klickar du här
Eller så tittar du via vår Facebooksida, då klickar du här.
Vill du lyssna på gudstjänsten så gör du det via webradio, då klickar du här
Radiosändningen startar precis när gudstjänsten börjar, sändningen på Facebook och YouTube börjar strax innan.

 

 

Uppdaterad 2021-06-07 

Den 1 juni kommer det bli tillåtet att vistas 50 personer inomhus så länge alla besökare har en anvisad sittplats och lokalen är tillräckligt stor. Därför kommer det från och med 6 juni bli möjligt att fira gudstjänst fysiskt i Equmeniakyrkan Vårgårda. Ingen anmälan krävs, du behöver bara komma i god tid. Vid entrén möts du av värdar som berättar vad som gäller i kyrkan. Välkommen!

27/5 beslutade kretsstyrelsen att vi från och med september kommer starta igång vårt ordinarie gudstjänstliv igen. Hurra och halleluja!!! Förutsättningen är förstås att de rådande direktiven ligger kvar eller förmildras. Om smittspridningen ökar eller Folkhälsomyndighetens smittskyddsåtgärder skärps så kommer vi bli tvungna att omvärdera beslutet. Men ditåt pekar inte prognosen just nu. Därför börjar vi nu planeringen av höstens gudstjänster och gläds åt att vi snart ska kunna fira fysiska gudstjänster i våra kyrkor igen.

 

 

 

Uppdaterad 2020-11-25

Den 16 november kom de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten som ledde till att kretsstyrelsen inte såg något annat alternativ än att stänga ner alla fysiska samlingar åtminstone fram till 21 januari. Detta gäller både vårt barn- och ungdomsarbete och övriga församlingsarrangemang.
Av den här anledningen kommer vi inte längre bjuda till fysiska söndagsandakter så som vi gjort under hela hösten. Vi hoppas att vi så småningom kunna öppna upp kyrkans dörrar och åtminstone kunna erbjuda ett begränsat antal platser. 

Följ gärna våra samlingar via webbsändningarna. Vidare information kommer via mail från pastorn och via hemsidan. 

 

Uppdaterad 2020-11-06

 

Nu ligger en ny helg framför oss och direktiven från Folkhälsomyndigheten är fortsätt hårda i vår region. Dessutom hör vi om en ökad smittspridning i nästan hela landet. Ta hand om varandra. Nu behöver vi varandra mer än någonsin, ring, SMSa och var kreativa i er kärlek.

 

I söndags möttes Equmenias styrelse och i tisdags hade kretsstyrelsen sitt sammanträde.
I båda dessa möten låg fokus på att ta beslut om den närmaste framtiden.

 

Ett viktigt beslut som togs var att våra gemensamma gudstjänster med Vårgårda ska fortsätta åtminstone fram till februaris slut. Vi är väldigt glada för det här samarbetet! Det känns gott att vi under dessa svåra tider kan stötta och styrka varandra. Dessutom är det många av er som utrycker tacksamhet för dessa gemensamma samlingar.
Du som inte provat att fira gudstjänst via webben, gör det! Om du inte har tekniska möjligheter, försök hitta någon i din närhet som kan hjälpa dig igång. Pandemin verkar inte släppa sitt grepp om vårt samhälle och just nu är internet vårt absolut främsta verktyg för att kunna nå ut med evangeliet om Jesus Kristus.

 


Equmenias verksamhet fortsätter delvis;

 

  • Vår scoutkårer fortsätter träffas fast utan tonårsscouter och i mindre grupper.
  • Konfirmanderna träffas varannan onsdag, fast i en större lokal och med ett väl tilltaget avstånd till varandra. 
  • TREs tonårsträff ikväll (6/11) blir av, fast kommer genomföras helt digitalt. Om detta funkar bra så kanske konceptet upprepas nästa vecka i Lagmansholm.
  • Söndagsskolan nu på söndag är inställd, 8/11.
  • Men nästa söndag (15/11) blir det avslutningen för alla söndagsskolebarn i Eggvena, fast utan föräldrar.
  • Hur det blir med Branäslägret är ännu oklart. Vi inväntar de nya direktiven som förväntas komma den 19 november.

 

Digital söndagsandakt från Rensvist, söndag kl. 18.30 

 

Eftersom vi i nuläget inte kan mötas fysiskt i våra kyrkor så sänder vi söndagens andakt via vår youtube-kanal istället. (Lägg märke till att det inte är samma kanal som våra gudstjänster sänds ifrån). Jag kommer tala över temat ”Att söka Guds vilja” och Tobias Kullingsjö kommer att leda musiken.

 

 

 

Uppdaterad 2020-10-29

 

Hej vänner!
På grund av de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten som kom idag, så har vi beslutat följande:

 

1. Tonårssamlingen i Lagmansholm imorgon (fredag) ställs in.

 

2. Gudstjänsten på söndag kl. 10 kommer enbart sändas via webben. Inga fysiska besökare. John Eidering predikar över temat “Hur och varför ska jag be?” och Tobias Kullingsjö m fl kommer leda musiken. Du hittar sändningen via vår hemsidan som vanligt. Klicka här

 

3. Andakten på söndag kväll kl 18.30 ställs in, men kommer live-sändas istället. Missa inte detta, det är Lisa Åsbogård som kommer tala över temat: “Att älska som Jesus älskat”. Du hittar andakten på vår Youtube-kanal. Klicka här

 

Vi återkommer gällande framtida samlingar så snart vi vet mer. Kretsstyrelsen har ett sammanträde nu på tisdag och Equmenia på söndag. Därefter kommer nya upplysningar!

 

Men önskan om en trevlig helg! 

 

/Johnny Brorsson, Pastor och föreståndare i TRE & Lagmansholm

 

 

 

Uppdaterad 2020-06-02

 

Eftersom Coronapandemin fortfarande håller vår värld i sitt grepp så har de flesta konferenser och kristna mötesplatser fått ställa in. Därför har vi beslutat att fortsätta sända gudstjänster tillsammans med Equmeniakyrkan Vårgårda i stort sett hela sommaren. Den nya gudstjänstserien startar söndagen den 7 juni och avslutas 31 augusti. Du hittar mer information på hemsidan.

 

Vecka 26 närmar sig och därmed också Explorelägret. Explore är ett fantastiskt läger som vi de senaste åren fått skicka över 30 deltagare och ledare för att lära känna nya människor och Jesus och samtidigt ha en rolig vecka.
På grund av Covid-19 så måste upplägget på årets Explore se annorlunda ut, och det främst i form av att varje ort gör ett eget dagläger under fre-sön, 26-28 juni. Vi i TRE och Lagmansholm kommer i befinna oss vid Jämnesjön och ha olika aktiviteter, äta mat, hänga och ha andakt tillsammans. För att dom här dagarna ska fungera så behöver vi främst hjälp med mat under dagarna (kontakta Linda Richardsson). 

 

 

 

 

Uppdaterad 2020-03-28

 

Med hänsyn tagen till den senaste förändringen avseende Corona som säger att samlingar större än 50 personer är förbjudna vill vi, ordförandena för samtliga styrelser (Kretsstyrelsen, styrelsen för respektive församling Equmenias styrelse) och församlingsföreståndaren här meddela hur vi tänker för den närmaste tiden.

 

 

 

Tyvärr ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in alla kommande gudstjänster och samlingar. För hur lång tid vet vi inte. Vi anser inte att det är försvarbart att hålla våra samlingar när så många andra ställer in och förmaningen från statsministern är att alla bör ta sitt ansvar för att undvika smittspridning. Det är inte med lätthet vi tar detta beslut då vi vet att gudstjänsterna fyller en stark funktion, inte minst i dessa tider. Vi hoppas på er förståelse och vi ber för att vi snart skall få samlas igen.

 

 

 

För att vi ändå skall få ta del av gudstjänstlivet hänvisar vi till de gudstjänster som sänds på SVT eller i Sveriges Radio. Vårgårda Equmeniakyrka kommer fortsättningsvis att livesända gudstjänster, utan gudstjänstbesökare och dessa finns att ta del av i många olika kanaler. Länkar till dessa olika alternativ finns på vår hemsida.

 

I dessa tider vill vi uppmana er att ta hand om varandra, ett telefonsamtal kan betyda mycket. Ni som känner er friska kan kanske ta en promenad tillsammans, träffas i någons trädgård och be. Hjälp varandra att känna gemenskap i denna underliga tid.

 

Vårt barn och ungdomsarbete kommer fortsätta som vanligt. Dock kommer kommande hajker att ske utan övernattning.

 

 

 

För mer information
Följ Equmeniakyrkans uppdateringar på hemsidan om coronaviruset www.equmeniakyrkan.se/corona och följ även Folkhälsomyndighetens uppdateringar på krisinformation.se

 

X