Information till Equmeniakyrkan TRE och Lagmansholms församlingar

med anledning av Coronaviruset

Uppdaterad 2020-06-02

Eftersom Coronapandemin fortfarande håller vår värld i sitt grepp så har de flesta konferenser och kristna mötesplatser fått ställa in. Därför har vi beslutat att fortsätta sända gudstjänster tillsammans med Equmeniakyrkan Vårgårda i stort sett hela sommaren. Den nya gudstjänstserien startar söndagen den 7 juni och avslutas 31 augusti. Du hittar mer information på hemsidan.

Vecka 26 närmar sig och därmed också Explorelägret. Explore är ett fantastiskt läger som vi de senaste åren fått skicka över 30 deltagare och ledare för att lära känna nya människor och Jesus och samtidigt ha en rolig vecka.
På grund av Covid-19 så måste upplägget på årets Explore se annorlunda ut, och det främst i form av att varje ort gör ett eget dagläger under fre-sön, 26-28 juni. Vi i TRE och Lagmansholm kommer i befinna oss vid Jämnesjön och ha olika aktiviteter, äta mat, hänga och ha andakt tillsammans. För att dom här dagarna ska fungera så behöver vi främst hjälp med mat under dagarna (kontakta Linda Richardsson).

Uppdaterad 2020-03-28

Med hänsyn tagen till den senaste förändringen avseende Corona som säger att samlingar större än 50 personer är förbjudna vill vi, ordförandena för samtliga styrelser (Kretsstyrelsen, styrelsen för respektive församling Equmenias styrelse) och församlingsföreståndaren här meddela hur vi tänker för den närmaste tiden.

Tyvärr ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in alla kommande gudstjänster och samlingar. För hur lång tid vet vi inte. Vi anser inte att det är försvarbart att hålla våra samlingar när så många andra ställer in och förmaningen från statsministern är att alla bör ta sitt ansvar för att undvika smittspridning. Det är inte med lätthet vi tar detta beslut då vi vet att gudstjänsterna fyller en stark funktion, inte minst i dessa tider. Vi hoppas på er förståelse och vi ber för att vi snart skall få samlas igen.

För att vi ändå skall få ta del av gudstjänstlivet hänvisar vi till de gudstjänster som sänds på SVT eller i Sveriges Radio. Vårgårda Equmeniakyrka kommer fortsättningsvis att livesända gudstjänster, utan gudstjänstbesökare och dessa finns att ta del av i många olika kanaler. Länkar till dessa olika alternativ finns på vår hemsida.

I dessa tider vill vi uppmana er att ta hand om varandra, ett telefonsamtal kan betyda mycket. Ni som känner er friska kan kanske ta en promenad tillsammans, träffas i någons trädgård och be. Hjälp varandra att känna gemenskap i denna underliga tid.

Vårt barn och ungdomsarbete kommer fortsätta som vanligt. Dock kommer kommande hajker att ske utan övernattning.

TV-sänd gudstjänst i SVT

www.svtplay.se/gudstjanst

Gudstjänst från Equmeniakyrkan Vårgårda ett samarbete mellan Equmeniakyrkan Vårgårda, Equmeniakyrkan TRE och Lagmansholm.

Du kan titta på gudstjänsten via våra YouTubekanal, då klickar du här
Eller så tittar du via vår Facebooksida, då klickar du här.
Vill du lyssna på gudstjänsten så gör du det via webradio, då klickar du här
Radiosändningen startar precis när gudstjänsten börjar, sändningen på Facebook och YouTube börjar strax innan.

För mer information
Följ Equmeniakyrkans uppdateringar på hemsidan om coronaviruset www.equmeniakyrkan.se/corona och följ även Folkhälsomyndighetens uppdateringar på krisinformation.se