Välkomna till Equmeniakyrkan Eggvena!

Vi tror att Jesus är vägen, sanningen och livet och vi vill finnas som en fri och öppen kyrka i bygden!

Församlingen som har drygt 60 medlemmar verkar i Eggvena, Fölene, Remmene och Bråttensby. Vi har gudstjänster, bibelkvällar och andra samlingar i vår kyrka. De flesta gångerna blir det också gemenskap kring fikabordet.
Många samlingar sker tillsammans med Svenska kyrkan och en gemensam kör övar varje tisdag. Församlingens olika gudstjänstgrupper tar tillvara det engagemang som finns.
Vi människor är olika, var och en har en viktig plats och vi hjälps alla åt. Välkommen du också!

”Du vet väl om att du är värdefull och att du är älskad för din egen skull”

På sommarhalvåret är verksamheten förlagd till sommarhemmet Jämnesjön. Där i den fina naturen finns det förutom våra samlingar tillgång till vandringsled, vindskydd och badplats.

Vi har genom Equmenia ett omfattande ideellt arbete för barn och ungdomar med söndagskola, scout, fredagshäng, tonår och dansgrupp.

Missionsförbundet i Eggvena startade verksamhet redan på 1880-talet och församlingen bildades 1902.
Kyrkan började renoveras och byggas till 2009 och återinvigdes 1:a advent 2010.
År 2016 bytte församlingen namn till Equemniakyrkan Eggvena.

Björn Bengtsson

Ordförande Equmeniakyrkan Eggvena

bjorn@ eggvenabyggtjanst.se

Ann-Kristin Larsson