Välkomna till sommarhemmet vid Jämnesjön!

Vårt sommarhem. En trivsam plats där stora och små kan få den näring de  behöver, både till kropp, själ och ande! Inget märkvärdigt alls. Mest som vilken Equmeniakyrka som helst.

Varför ett “sommarhem”?

Hit flyttar nästan hela församlingens verksamhet när sommaren kommer. Våra samlingar hålls med utsikt mot skogskanten rakt fram och vattenspegeln åt höger.

Platsen besöks av många människor under ett år. Främst vandringsleden, sommarhemmet och badplatsen, men också logementen, lilla volleybollplanen och vindskydden. För de flesta handla det om ett rekreations-område rikt på naturupplevelser.

Stället började byggas av Fölene-Eggvena Juniorförening 1962, och den lilla lokalen invigdes 1965. Senast vi byggde till 1992 och 1993. Då fick sommarhemmet sitt nuvarande utseende.

Berit Martinsson

Uthyrning Jämnesjön

beritmartinsson@ telia.com

Vill du hyra vårt sommarhem?

Fest, gudstjänst, ­­utflykt, sammanträde, läger­­skola, scout­hajk, personal­träff… Jämnesjön passar för många slags sam­lingar. Läs vidare och se vad vi har att erbjuda dej!

Stället är “för stora och små” på flera sätt. Huset är barnvänligt med viss handi­kapp­anpassning. Rymliga lokaler, men ändå trivsamt också för en samling med få besökare.

Vi får lov att ta in 120 personer. Piano och en liten ljudanläggning finns. Det finns matporslin till 120 gäster och kaffegods till många fler! Köket är utrustat med kyl, frys och diskmaskin.

Vår stora veranda med tak är mångas favoritplats. Toppen för fikastund, en pratstund eller stund att “bara vara”.

Vill någon sova över? Vi har två logement med vardera 10 bäddar. Vi har också tre fasta vindskydd där man kan bädda ner sig i sovsäck på liggunderlag. Att sova ute ger bästa upplevelsen men man kan även sova på golvet inne i sommarhemmet.

Vi har en stor gräsmatta framför sommarhemmet som kan användas till mycket. En kort volleybollplan finns, och utanför tomten är det lätt att snitsla en bana för tipspromenad.

Sjön, badplatsen, vandringsleden och naturen kan inte hyras. Men de går utmärkt att använda. Kanske ta med fiskeutrustning….

Här finns trollsländor och skogsdoft, underbar natur. Kom själv och njut. För Guds skapelse kan vi inte göra rättvisa genom en presentation, den skall upplevas.

Alkoholfritt – mer roligt för flera.