Välkomna till Equmeniakyrkan Lagmansholm!

Vi är en församling som vill vara en öppen och varm mötesplats för vår bygd där vi får dela vår tro och vardagliga liv med Gud och varandra.

Vi firar gudstjänst men har också många andra typer av samlingar. Se vårt gemensamma programblad med Tåstorp, Rensvist och Eggvena, vilka vi samarbetar och har anställd pastor och ungdomsledare med, se kalender.

På torsdagkvällar samlas scoutpatrullerna oftast i kyrkans uteområde med kåta och vindskydd. Tonåringarna samlas på fredagar, var 3:e här i Lagmansholm. Se kontaktuppgifter för församling och equmenia.

Hör gärna av dig om du har frågor eller gör ett besök när det passar. Kyrkkaffe/fika serveras nästan vid alla sammankomster och det är också en viktig del i gemenskapen.

Du är så välkommen!

Aktuellt 2022/2023
En ny mötesplats kommer under 2022/23 att ta form; Under 2022 har en boulebana färdigställts.

En lekplats och discgolfbana kommer att under 2023 byggas i det vackra naturområdet bakom kyrkan. Församlingen har beviljats ett Leaderbidrag vilket kan bli en fantastisk tillgång till bygdens folk i olika åldrar. (Gå gärna in på hemsidan för Leader Sjuhärad för mer information om vad Leader står för och deras arbete!)

För att kunna förverkliga detta behövs mycket arbete och resurser. Glädjande nog har flera lokala sponsorer tecknat sig för att bidra vid sidan om anslag från Vårgårda Kommun mm. Mer information kommer.

Lite fakta om kyrkan

Kyrkan byggdes på 60-talet med en arkitektur inspirerad av Noas Ark.

Symbolen finns kvar på olika sätt; t ex på skylten vid huvudentrén. Kyrkan renoverades senast 2008 då bl a entrén byggdes ut. Kyrksalens väggar är klädda med råspont. Vackert altarskåp av Anita Erséus. Renoverat kök. Serveringssal med öppningsbar glasvägg in till kyrksalen och två angränsande mindre rum samt källare för diverse aktiviteter, bl a bordtennis.

Ingrid Danelius

Ordförande Equmeniakyrkan Lagmansholm

ingrid.danelius@ outlook.com

Kjell Mattsson

Kassör Equmeniakyrkan Lagmanshollm

uggletorp1@ yahoo.se

Bankgiro

Equmeniakyrkan Lagmansholm

Swish

Equmeniakyrkan Lagmansholm

Styrelse Equmeniakyrkan Lagmansholm;

Ingrid Danelius, Kjell Mattsson, Daniel Nyberg, Carina Nyberg, Karin Engstrand, Lennart Johansson och Maria Forssén.