Välkomna till Equmeniakyrkan Lagmansholm!

 

Vi är en församling som vill vara en öppen och varm mötesplats för vår bygd där vi får dela vår tro och vardagliga liv med Gud och varandra.

Vi firar gudstjänst men har också många andra typer av samlingar. Se vårt gemensamma programblad med Tåstorp, Rensvist och Eggvena, vilka vi samarbetar och har anställd pastor och ungdomsledare med, se kalender.

På torsdagkvällar samlas scoutpatrullerna oftast i kyrkans uteområde med kåta och vindskydd. Tonåringarna samlas på fredagar, var 3:e här i Lagmansholm. Se kontaktuppgifter för församling och equmenia.

Hör gärna av dig om du har frågor eller gör ett besök när det passar. Kyrkkaffe/fika serveras nästan vid alla sammankomster och det är också en viktig del i gemenskapen.

Du är så välkommen!

 

Välkommen till mötesplats ”Ekparken Lagmansholm”!

Ekparken är en mötesplats för alla åldrar i vår bygd.
Den är byggd på skogsområdet som angränsar till Equmeniakyrkan och drivs ideellt av församlingen och alla som vill hjälpa till. Det finns en lekplats med klätterhus, gungor, sandlåda, kryprör, liten och stor vippgunga samt linbana för de lite äldre barnen. Många uppskattar att lekplatsen ligger i ett kuperat område, att den är byggd i naturmaterial och med skuggande träd.

En fin ekportal med skylt och en träsnidad ekorre är sevärd. Konstnären heter Arpad, portalen är gjord med hjälp av motorsågar av olika storlekar.

I anslutning till cykel- och bilparkeringen ligger boulebanan. Det finns bouleklot, regler mm att låna, uppsatt på baksidan av stora anslagstavlan där man kan läsa mer.

I området finns en rolig och utmanande discgolfbana med 9 hål med utslagsramper, kartor mm.

Mötesplatsen byggdes av församlingen 2022/23 med hjälp av Leaderbidrag, Sparbanksstiftelsen, Vårgårda kommun, många lokala sponsorer och framför allt med mycket ideellt arbete. Det byggdes också en ”ektrappa” i slänten bredvid lekplatsen där man kan sitta vid samlingar, fika- och pratstunder.   

Vi hoppas att mötesplatsen uppskattas av våra besökare och att man bidrar till att behålla den i fint skick. Vi inbjuder till fixartider 1 gång/månad (lördagar, se kalendern) för att underhålla området. Då får man även fika och härlig gemenskap.  

Givetvis är vi tacksamma för små som stora gåvor till underhåll och utveckling av Ekparken.
Swish: 123 466 41 08

I området finns också en grillkåta man kan hyra. Det gäller även kyrkans serveringslokaler.

Kontaktuppgifter: Ingrid Danelius 0706 622 188, ingrid.danelius@outlook.com

Lite fakta om kyrkan

Kyrkan byggdes på 60-talet med en arkitektur inspirerad av Noas Ark.

Symbolen finns kvar på olika sätt; t ex på skylten vid huvudentrén. Kyrkan renoverades senast 2008 då bl a entrén byggdes ut. Kyrksalens väggar är klädda med råspont. Vackert altarskåp av Anita Erséus. Renoverat kök. Serveringssal med öppningsbar glasvägg in till kyrksalen och två angränsande mindre rum samt källare för diverse aktiviteter, bl a bordtennis.

Ingrid Danelius

Ordförande Equmeniakyrkan Lagmansholm

0706 62 21 88

ingrid.danelius@ outlook.com

Håkan Hulander

Kassör Equmeniakyrkan Lagmanshollm

Bankgiro

Equmeniakyrkan Lagmansholm

486-0391

Swish

Equmeniakyrkan Lagmansholm

123 466 4108

Styrelse Equmeniakyrkan Lagmansholm;

Ingrid Danelius, Daniel Nyberg, Ismael Selander, Carina Nyberg, Karin Engstrand, Håkan Hulander och Malin Erkenborn.

X