EqumeniakyrkanTRE söker Pastor och församlingsföreståndare

 

Equmeniakyrkan TRE, som består av församlingarna i Tåstorp, Rensvist och Eggvena söker tillsammans med Equmeniakyrkan Lagmansholm en pastor och församlingsföreståndare. Tjänsten är 75–100% med start efter överenskommelse.

Församlingarna, som är belägna på landsbygden runt Herrljunga och Vårgårda tätorter, arbetar aktivt tillsammans i en väl fungerande församlingskrets. Equmeniakyrkan TRE har under många år delat pastor och ungdomsledare med Equmeniakyrkan Lagmansholm.

Då vår nuvarande pastor valt att börja tjänst i annan församling söker vi nu en pastor som kan leda oss vidare i vårt gemensamma församlingsliv. Idag fördelar vi våra gudstjänster mellan våra fyra kyrkor och varje församling har i genomsnitt en gudstjänst var 4:e vecka. Vi planerar allt vårt arbete tillsammans och ger ut ett gemensamt programblad. Vi vill att du som söker kan se medlemmarna i varje enskild församling men också har förmågan att leda oss i gemensamt arbete. Församlingarna är av varierande storlek och har tillsammans ca 180 medlemmar. Församlingarna ser vikten av den lokala närvaron och vill vara med och skapa en öppen och levande kyrka där ekumenik är en viktig del.

I församlingarna finns ett stort och aktivt barn- och ungdomsarbete med många yngre familjer. Ungdomsarbetet, som varje vecka lockar 60-70 barn och ungdomar, bedrivs genom Equmenia med många engagerade ledare, som varje vecka gör ett fantastiskt arbete. För det omfattande ungdomsarbetet och ledarvården finns idag en anställd ungdomsledare. I dina arbetsuppgifter kommer ingå att handleda vår ungdomsledare.

Vi samarbetar med Equmeniakyrkan Vårgårda där också arbetsplatsen är förlagd. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Omfattning: 75-100 % tillsvidareanställning med förtroendearbetstid.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Intervjuer kommer att hållas löpande.

Besök gärna vår hemsida för mera information om vårt arbete och våra församlingar. https://www.equmeniakyrkantre.se

Du är också välkommen att ringa församlingenskretsens ordförande Hugo Westlin telefon 0793-402850.

Ansökan sänds till: Hugo Westlin Bråttensby Skattegården 1 524 91 Herrrljunga.
Eller via e-post till hugo.westlin@telia.com
Varmt välkommen med din ansökan.

X