Om oss…

 

Equmeniakyrkan Tåstorp, Rensvist och Eggvena (TRE) och Lagmanholm vill vara en kyrka för alla på den plats där kyrkan finns. Vi vill ge tillfällen för människor att mötas på olika sätt och vi välkomnar ALLA till gudstjänster och andra samlingar. Här finns verksamhet för yngre och äldre.

Den gemensamma styrelsen för Equmeniakyrkan TRE ansvarar för den verksamhet som är gemensam för Equmeniakyrkan Tåstorp, Rensvist och Eggvena. Varje församling har också en egen styrelse. Vårt equmeniaråd samordnar barn- och ungdomsarbetet. Barn och ungdomar är välkomna till equmeniagrupperna. 

Equmeniakyrkan Lagmansholm har en egen styrelse och equmenia och ansvarar för den verksamhet som sker där.

Mattias Lyckelid arbetar som pastor i Equmeniakyrkan Tåstorp, Rensvist, Eggvena och Lagmansholm 
Pastorer i Equmeniakyrkan har tystnadsplikt.
Filiph Andersson arbetar som ungdomsledare i Equmeniakyrkan Tåstorp, Rensvist, Eggvena och Lagmansholm.

Genom vår verksamhet vill vi göra Kristi evangelium känt och trott, samt erbjuda gemenskap och ge möjlighet till engagemang för evangelisation i Sverige och andra länder. 

 

 

Det nya samfundet Equmeniakyrkan!

Equmeniakyrkan är ett nytt samfund med djupa rötter i svenska folkväckelsen. Det har länge funnits tankar om att bilda ett gemensamt samfund men det har tagit lång tid. År 2011 blev det verklighet då Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistkyrkan och Svenska Missionskyrkan efter många böner och sammanträden gick samman och bildade Equmeniakyrkan. Idag är Equmeniakyrkan Sveriges nyaste kyrkosamfund med ca 750 församlingar och ca 67 000 medlemmar över hela landet.

 

Alla församlingar enas i en gemensam vision om ett möte med Jesus som förvandlar mig, dig och världen.

Med 720 kyrkor samlar Equmeniakyrkan Sverige varje vecka tiotusentals människor till gudstjänst över nästan hela landet. Tusentals människor engagerar sig i körer, scoutkårer, idrott, rockgrupper, läxläsning, dansgrupper, bönegrupper, träffar med bibelläsning, träffar för nyanlända och mycket mer. Det finns ett stort diakonalt arbete som verkar i många delar av samhället. Vi är också del av en internationell familj. Equmeniakyrkan i världen har över 500 miljoner medlemmar.

 

För att läsa mer om vad Equmeniakyrkan står för klicka på länken nedan;

Klicka här för att komma till “Trons grund”

 

X