Välkomna till Equmeniakyrkan Rensvist!

 

Vi är glada över att vår kyrka kan vara en mötesplats i bygden. Här träffas vi till gudstjänst för att ta emot budskapet om Jesus vår Frälsare genom sång och ord. Oftast är det fika efter gudstjänsten. Det blir en härlig stund där vi pratar om allt mellan himmel och jord. Vår vision är att få visa på en personlig tro på Jesus mitt i vardagens stunder. Vi vill vara en varm och öppen gemenskap, där alla kan känna sig hemma.

Tillsammans med equmenia hälsar vi barn och ungdomar välkomna till vårt arbete för de yngre i bygden. Det finns träffar för nyfödda, lördax, söndagsskola, scout, fredagshäng och tonår. Läs mer om dessa träffar under fliken equmenia.

Varannan tisdag är du som gillar att sjunga välkommen att öva med kören Tonkraft. Kören övar jämna tisdagar kl 19-21.15 i Equmeniakyrkan Lagmansholm. Förutom att öva blir det även paus för fika och gemenskap.

 I kyrkan träffas även damer och herrar på så kallade “Bymöte för damer” och “Gubbaträffar”. På träffarna pratas det mest, på damträffarna kan det även sys ibland. Även här bjuds det på fika. 

 

 

Lite historia om församlingen. 

Equmeniakyrkan Rensvist, tidigare Rensvist Missionsförsamling bildades år 1910. Redan under senare delen av 1800-talet gick en väckelse fram över Vårgårdabygden. Många kom till tro och man samlades i hemmen för att läsa Bibeln och be tillsammans. Tanken växte fram att bilda en församling i Rensvist och att ordna en lokal att träffas i. År 1910 blev det verklighet och sedan dess har församlingen funnits. Den kyrkan som vi träffas i idag byggdes 1952. Församlingen har 29 medlemmar.

 

Tina Blad

Ordförande Equmeniakyrkan Rensvist

0768 58 06 92

bladtina71@ gmail.com

Egon Renulf

Kassör Equmeniakyrkan Rensvist

0708 68 78 04

e.renulf@ telia.com

Bankgiro

Equmeniakyrkan Rensvist

957-4138

Swish

Equmeniakyrkan Rensvist

123-471 64 60

Styrelse Equmeniakyrkan Rensvist;

Egon Renulf, Kristoffer Kullingsjö, Linda Richardsson, Maria Gunnarsson, Tina Blad, Tobias Kullingsjö och Rikard Dahlqvist.

X