Vad har hänt under sommaren i equmenia? Vad har Viktor och ungdomarna hittat på? Här får du en liten inblick i sommarens äventyr.

Scoutlägret On Fire 16-21 juni

Sommarens första äventyr var ett scoutläger för Equmeniascouter i Västra Götaland. Lägret höll till på Hällnäs udde i Långared och totalt var det ca 1300 scouter och ledare. Från TRE var vi ca 60 scouter och ledare i alla olika åldrar. Veckan innehöll mycket utmaningar, framförallt vädret som varierade från varm sol till starka vindar och spöregn. Men scouterna hängde inte läpp för det, utan det halvdassiga vädret bidrog snarare till mycket god gemenskap, spel, lek och samtal i det stabila köket. Under dagarna fick scouterna även göra olika aktiviteter såsom att tillverka saker i täljsten, orientera, leka med bumperballs, paddla kanot och mycket mer. Om kvällarna var det lägerbål och andakter som gav mycket skratt, gemenskap och Gudsmöten. Både scouter och ledare var mycket nöjda med lägret och vi ser alla fram emot nästa äventyr tillsammans.

Explorelägret 25-30 juni

Vecka 26 varje år bryter det traditionella tonårslägret Explore ut i full skala. Lägret håller alltid till på Storsjöstrand och arrangeras av Equmeniakyrkor i Alingsås-Vårgårda-Herrljunga området. På lägret samlades ca 300 deltagare och ledare från många olika Equmeniakyrkor i närområdet för att bo i tält och njuta av allt vad sommaren har att bjuda på. Från Equmeniakyrkorna TRE och Lagmansholm var vi 26 deltagare och 5 ledare. Under dagarna användes större delen av tiden till att hänga, bada, paddla kanot, spela fotboll, spela beachvolleyboll, sola och allt det som ungdomar tycker är gött. Lägret bjöd varje dag på olika dagsaktiviteter av olika slag och det hölls även bibelstudier och seminarier med fokus att hjälpa ungdomarna lära känna Gud mer. Om kvällarna hölls det andakter med temat ‘’Valet’’ där predikningarna handlade om olika val vi gör i livet och att det finns en Gud som valt oss. Lägret var en dundersuccé i år precis som alla andra år och vi hoppas att vi blir ännu fler som åker nästa år.

Hönökonferensen 7-15 juli

Varje sommar anordnar Equmeniakyrkan en stor konferens på Hönö. En vecka som besöks av tusentals och som har kommit att betyda mycket för många människors tro på Gud. Equmenia TRE har under några år satsat på att få ut en husvagn till konferensen och gjorde det även i år. Årets husvagn beboddes av ungdomsledaren Viktor Berméus tillsammans med 8 livfulla grabbar. Utöver husvagnens inneboende så var en del av Equmenia TREs ungdomar med på konferensen boendes själva eller med sina föräldrar. Dagarna på konferensen är väldigt fria och bestod till stor del av sällskapsspel, bad, beachvolleyboll och pizza. På kvällarna hålls ett ungdomsmöte med härlig lovsång och de inflytelserika predikanterna Marcus Olsson och Johanna Buller som de boende i husvagnen alltid går på. Efter mötet var nattfikades det för hela slanten och nätterna avslutades ofta med mer sällskapsspel och härliga samtal. Grabbarna i husvagnen var väldigt nöjda med en Hönökonferens full av gemenskap, nya vänner, nya äventyr och mycket Jesus.

Konfirmationsläger 6-12 augusti

Under året har TRE haft 4st konfirmander: Kevin Claesson, Beatrice Martinsson, Elin Knudsen och Ida Ohlén. Dom har sen i november-maj setts nästan varje onsdag tillsammans med ungdomsledare Viktor och pastor Brita samt ett konfirmationsgäng från Vårgårda och Bergstena. Konfirmationundervisningens sista del är ett läger på Sjöhaga ungdomsgård utanför Skara. Där samlades flera konfirmationsgrupper från olika orter i närområdet för att tillsammans ta del av undervisning, aktiviter, gemenskap och andakter. Under lägret besökte konfirmanderna Varnhems kloster samt Skara Sommarland. Under lägret förberedde också konfirmanderna sin redovisning till konfirmationsgudstjänsten som ägde rum 2 september. TRE kan nu vara stolta över sina 4 konfirmander och blickar framåt mot nästa grupp som kommer.